Voeg een vleugje Feng Shui toe aan je workshop of knutselkamer

Interieur en decoratie - Tips & Tricks

Als je een kamer of werkruimte hebt waar je geniet van je knutselen, kunstprojecten en hobby’s, is de kans groot dat je een beetje rommelig en chaotisch wordt. Wanneer dit gebeurt, kan een ruimte die moet worden ontworpen om geluk en creativiteit te bevorderen, een energieverslindend gebied worden. Als je knutselkamer of werkplaats je niet lijkt te inspireren, zijn hier een paar feng shui-tips die je kunt gebruiken om het te transformeren naar een meer positieve plek om te werken en plezier te hebben.

Georganiseerd maar niet Spartaans

Als je automatisch denkt aan spaarzame meubelarrangementen en minimalistische decoratiestijlen wanneer je de woorden ‘feng shui’ hoort, denk dan nog eens goed na. Hoewel rommel zeker de vijand is van een positieve energiestroom, hoeft je ambachtsruimte niet tot het absolute minimum te worden verkleind om het een energie-vriendelijkere plek te maken. Feitelijke beginselen van feng shui bevorderen zelfs een kamer die is ontworpen om de activiteiten die zich daarin afspelen perfect te ondersteunen. Dus, hoewel een spaarzaam ingerichte kamer misschien perfect is voor je meditatiegedeelte, heb je nog een paar extra functies nodig om een ​​efficiënte hobbykamer, studio of workshop te creëren.

Goede opslagtechnieken zijn essentieel voor een goed georganiseerde hobbykamer. Planken, ladeblokken en kasten kunnen allemaal zorgen voor een efficiënte opslag voor het maken van benodigdheden en tegelijkertijd helpen visuele rommel te verminderen. Wandplanken en kasten kunnen bijzonder effectief zijn, omdat ze geen vloeroppervlak in beslag nemen. Probeer altijd het vloeroppervlak van uw hobbykamer zo helder en open mogelijk te houden. Probeer het water dat door de kamer loopt te visualiseren. Als er rommelige gebieden op de vloer zijn die de waterstroom belemmeren, voorkomen deze gebieden ook de vrije stroom van positieve energie door uw werkruimte.

Creëer een doelgerichte ruimte

Bij het ontwerpen van een efficiënte ambachtkamer of werkplaats, moet u nadenken over de soorten activiteiten waar u in de ruimte mee bezig zult zijn. Als u bijvoorbeeld geniet van serene en ontspannende ambachten zoals breien, haken of weven, zorgen rustgevende kleuren, strakke lijnen en ontspannende vormen voor een goed ontworpen kamer. Aan de andere kant, als je houdt van knutselactiviteiten met een hoger energieniveau, kunnen felle kleuren zoals geel, rood, groen of paars een goede pasvorm zijn.

Efficiënt ontworpen werkplekken die goed passen bij de door u gekozen activiteiten zijn ook erg belangrijk. Houd uw bureau of werktafel altijd schoon en georganiseerd. Niet alleen zal een schone werkruimte u in staat stellen efficiënter te zijn, maar het zal ook de vrije stroom van positieve energie en creativiteit bevorderen.

Open waar mogelijk de ramen van de kamer om veel zon en frisse lucht binnen te laten. Als het venster een prachtig landschap vertoont, kiest u voor pure of minimalistische vensterbehandelingen waarmee u van het uitzicht kunt genieten. Als de kamer geen raam heeft, hang dan een spiegel op een van de muren om meer licht weer te geven en de ruimte op te helderen. Het toevoegen van een of twee levende planten aan uw werkruimte voegt ook een vleugje natuur toe.