7 grootste interieurfouten die beginners maken

Interieur en decoratie - Tips & Tricks

Ben je klaar om de stijl in je huis op te voeren?

Wanneer je een ontwerpproject binnenstapt, is er veel meer om te overwegen dan alleen de juiste verfkleur te kiezen. Naast een goed gevoel voor kleur, patroon en schaal, zijn er enkele basisprincipes waarmee u rekening moet houden.

In dit artikel lees je 7 veelvoorkomende fouten die je bij het inrichten van een kamer wilt vermijden:

Vergeet comfort

Vergeet bij het selecteren van meubels voor een kamer niet dat het een ruimte moet zijn waarin je ook zult wonen. Comfort en duurzaamheid zijn de sleutelwoorden bij het selecteren van een stuk. Als het een drukke verkeersruimte is met kinderen, honden en veel gebruik, zorg dan voor stoffen die gemakkelijk kunnen worden gereinigd. Probeer op het stuk in de winkel te zitten. Een geweldig stuk is iets dat er niet alleen geweldig uitziet, maar ook goed functioneert!

Vergeten de kleur verf eerst te testen

Daar is niets erger dan urenlang een kamer te verven om erachter te komen dat het niet de kleur is waarop je hoopt. Verlichting in de winkel is het slechtst om te bepalen hoe een verfkleur eruit ziet. Koop in plaats daarvan 2 of 3 verfmonsters die je leuk vindt. Schilder thuis een paar vierkanten op een muur. Met een groter exemplaar van de verf op de muur die wordt weergegeven in de verlichting van uw huis, is het gemakkelijker om een ​​kleur te selecteren die u mooi vindt.

Kunststukken ophangen zonder een plan

Als je een groep kunst aan de muur maakt, leg het dan eerst op de vloer om te zien hoe het allemaal in elkaar zal passen voordat je het ophangt. Ook onthouden van opknoping kunst te hoog. Gebruik in het algemeen de regel van derden. Hang kunst ongeveer 2/3 op de muur. Houd er ook rekening mee als het een kamer is waar mensen over het algemeen staan ​​of zitten, zodat u deze kunt ophangen op de hoogte waar deze waarschijnlijk het meest wordt bekeken.

Fuzzy voorgevormde toiletedekens

Deze vloerkleden met contouren en bijpassende dekselafdekkingen waren misschien al een paar jaar geleden de rage, maar worden tegenwoordig als verouderd beschouwd. Kies in plaats daarvan een rechthoekig gevormd badkleed om voor het toilet te plaatsen. Bij het kiezen van een badkamerkleed, zoek er een die wasbaar is, zodat deze regelmatig kan worden schoongemaakt.

Te trendy producten kopen

Hoewel het hebben van dit jaar de nieuwste mode flitsen kan, is het ook mogelijk dat u binnenkort het risico loopt om niet meer actueel te zijn. Selecteer thema’s en stijlen waar u nog vele jaren plezier aan zult beleven.

Raamdecoratie overslaan

Vergeet bij het aankleden van een kamer geen raambehandelingen toe te voegen. Ze voegen kleur, stijl en textuur toe aan een ruimte. Met zoveel stijlen om uit te kiezen (valletjes, gordijnen en jaloezieën) is er iets om de juiste wow-factor aan uw ruimte toe te voegen.

 

Een kale hal

De hal is het eerste wat je ziet als iemand je huis binnenstapt. Dat is waarom het zo belangrijk is om deze ruimte uitnodigend te maken. Begin deze ruimte af met een tapijt of een loper. Voeg vervolgens een meubelstuk toe zoals een bank of een haltafel. Geef het dan een bloei met een kunstscherm, spiegel of plant.

Ik hoop dat deze tips je helpen om deze decoratiedilemma’s te vermijden. Ik wens je inspiratie voor je volgende ontwerpproject!